10 idei geniale pentru a folosi folia de aluminiu

Folia de aluminiu este atât de versatilă încât o putem utiliza în diverse domenii și activități. De la bucătărie și până la orice activitate casnică, folia de aluminiu este un adevărat ajutor.

Iată 10 idei pentru utilizarea foliei de aluminiu. Tot ceea ce aveți nevoie este de imaginație, puțină îndemânare și un sul de folie de aluminiu:1.

1.Pâlnie


Vă lipsește pâlnia din casă sau trebuie să turnați într-o sticlă o substanță toxică? Atunci puteți să confecționați o pâlnie din folie de aluminiu. Este de unică folosință, dar va faceți treaba cu ea.

palnie

2. Călcați mai eficient


Uneori călcatul poate fi o pacoste, mai ales atunci când vă grăbiți și aveți nevoie rapidă de o cămașă sau de o fustă. Tot ceea ce trebuie să faceți este să așezați folia de aluminiu sub haina pe care doriți s-o călcați. Aceasta este un bun conductor de căldură și astfel când treceți cu fierul peste material, haina se va călca simultan pe ambele părți. Ingenios, nu?

calcat

3. Măriți semnalul Wi-Fi


Aveți un router wireless mai vechi sau poate o casă mare și nu aveți semnal în toate camerele? Atunci vă vine în ajutor folia de aluminiu. Faceți un panou concav și plasați-l în spatele routerului și astfel semnalul Wi-Fi se va mări.

wireless

4. Creșterea duratei de viață a bateriilor


Fiecare baterie are o durată de viață. Problema este că ele se consumă atunci când nu trebuie și uneori ne este peste mână să plecăm la cumpărături pentru un se de baterii. Dacă la capetele fiecărei baterii așezați niște bile din folia de aluminiu, aceste vor continua să funcționeze.

baterii

5. Rachete de jucărie


Tăiați o bandă de folie, pliați-o în jumătate și tăiați o mică secțiune. Înfășurați materialul inflamabil în jurul benzii de legătură subțiri între secțiunile mai mari și conectați-le la fiecare capăt al bateriei.

6. Ascuțiți foarfecele


De câte ori nu ați aruncat foarfecele pentru că nu mai tăiau? Acum aveți posibilitatea să le ascuțiți folosind folia de aluminiu. Tot ceea ce trebuie să faceți este să frecați foarfecele cu o bucata de folie. O altă metodă este să tăiați folia cu foarfecele. Acestea se vor ascuți!

foarfece

7. Gătire fără ulei


Poate părea o chestie ciudată, dar dacă s-a întâmplat să rămâneți fără ulei și doriți să prăjiți niște ouă, atunci puneți în tigaie folia de aluminiu. Ouăle se vor prăji. Această metodă se poate folosi pentru multe alte alimente.

8. Creion pentru telefonul mobil


Aveți nevoie de un creion pentru telefonul mobil? Soluția este să luați un creion clasic și sa-l înfășurați cu folie de aluminiu. Acesta va funcționa perfect.

9. Bombițe de fum


O minge de ping pong înfășurată în folie de aluminiu și un fitil. Ați creat o bombiță care odată aprinsă va scoate fum pentru mult timp.

10.  O mică rachetă


De ce nu-ți faci propria mică rachetă folosind folie de aluminiu? Dacă și se pare o idee bună, atunci urmărește videoclipul de mai jos. Este atât de simplu, iar efectul este spectaculos.

Citește și