Alimente cu calorii goale. Ele nu trebuie niciodată consumate

În cele mai multe dintre cazuri, alimentele pe care le iubim conțin calorii goale. Adică nu ne aduc niciun beneficiu și introducem în stomac așa zisele calorii goale.

Caloriile goale înseamna acele calorii pe care le introducem în organism și nu ne aduc niciun beneficiu, ci doar ne îngrășă. Iată care sunt aceste alimente, pe care trebuie să le evităm.

Margarină


margarina

Margarina a fost considerată o alternativă sănătoasă la unt, însă multe versiuni care conțin ulei parțial hidrogenat – un ingredient care conține grăsimi. Acestea nu sunt sănătoase și provoacă numai probleme de sănătate.

Fructe conservate


fructe

Fructele proaspete reprezintă o componentă importantă a unei alimentații sănătoase. S-ar putea să credeți că fructele conservate sunt la fel de sănătoase precum cele proaspete, dar acest lucru este greșit. Ele contin foarte mult zahar și nu fac altceva decât să ne aducă calorii goale.

Vată pe băț


vata pe bat

O vată pe băț obișnuită conține 110 de calorii și 28 de grame de zahăr. Așadar nu este indicat consumul acestui aliment pentru că nu aduce niciun beneficiu. Mai bine mâncați o ciocolată.

Pâine albă


paine albă

O felie de pâine albă are aproximativ 150 de calorii și foarte puține fibre de cereale integrale. Pâinea albă are o listă de ingrediente suspecte, multe dintre acestea fiind nerecunoscute consumatorului. Două ingrediente sunt siropul de porumb cu fructoză și zahărul adăugat, ambele fiind legate de creșterea incidenței diabetului zaharat

Energizante


energizante

Băuturile energizante au efecte adverse. Studiile arată că patru din zece români care consumă astfel de băuturi au palpitații, greaţă sau dureri de cap. Medicii spun că cei mai expuşi sunt adolescenţii şi tinerii care consumă băutura combinată cu alcool. Principala problemă ar fi conținutul mare de cofeină.

Carne procesata


carnea de miel

În categoria de carne procesată intră crenvurștii, șunca, baconul, cârnații și alte preparate. Prin definiție, procesarea produselor alimentare implică sărare, fermentare, afumare. Unele preparate procesate din carne includ zaharuri și alte componente chimice. În mod contrar, carnea neprelucrată este tăiată, feliată și, dacă este cazul, congelată pentru conservare. Nu sunt implicați aditivi sau substanțe chimice

Citește și