Broccoli, sursă de calciu ți vitamina C. Reglează tensiunea și previne bolile de inimă

Broccoli este unul dintre cele mai bune alimente pe care îl putem mânca. Consumul regulat de broccoli nu numai că întărește sistemul imunitar, ci vindecă numeroase boli de inima. Așadar, broccoli trebuie consumat cu regularitate și dacă se poate în fiecare zi.

Broccoli este o legumă înrudită cu varză şi conopida. Din punct de vedere terapeutic, este o sursă excelentă de vitamina A, B2 şi C, fier şi calciu, bogată în acid folic, fibre şi săracă în calorii.

Conţine şi seleniu şi compuşi cu sulf, cu importante efecte antioxidante şi anticancerigene. În compoziţia acestei legume intra şi un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge bacteria Helicobacter pylori, răspunzătoare de apariţia gastritei şi a ulcerelor gastrice

. Acest compus are şi proprietăţi importante anticancerigene utile în prevenirea cancerului de san, cancerului gastric, a melanomului malign, a leucemiilor. Atunci când e mestecat, broccoli eliberează un compus cu sulf cu rol în inhibarea înmulţirii celulelor tumorale.

Protejează ochiul, împiedicând formarea cataractei. O cană de broccoli fiert conţine 74 mg de calciu şi 123 mg de vitamina C.

Cazuri în care e recomandat consumul de broccoli crud: osteoporoza, guşa endemică, cancer, detoxifierea organismului, reducerea grăsimilor, menţinerea sănătăţii inimii, controlul tensiunii arteriale.

Broccoli

De asemenea, ajuta la imunizarea organismului. Consumul regulat de broccoli este o armă excelentă împotriva stresului. Este foarte eficient şi sucul din această legumă. Se baga legumă crudă, foarte bine spălată, în blender, iar sucul obţinut, diluat cu puţina apă şi stropit cu lămâie, se consumă de trei ori pe zi. Nu exista contraindicaţii la terapia cu broccoli.

Citește și