Când trebuie să mergi la dentist? 4 semne pe care le ignoră toată lumea

Nu este nimic mai dureros decât o durere de dinte sau de măsea. Cei mai mulți dintre oameni, atunci când simt durerea de măsea, merg la farmacie și cumpără medicamente în speranța că aceste dureri vor dispărea ca prin minune. Aceasta este o soluție de pe termen scurt, pentru că în general, problemele vor reapărea dacă nu mergeți la un consult stomatologic.

Frica de dentist?


Una dintre cele mai mari probleme este frica de dentist. De-a lungul timpului, oamenii au dezvoltat o frică de dentist. Unii asociază dentistul cu un măcelar, care își pornește freza și taie tot ce îi iese în cale. În realitate lucrurile nu stau chiar așa, pentru că în ziua de astăzi există numeroase tehnici prin care se poate face o anestezie dentară. În acest fel, nu o să simțiți mare lucru și totul va decurge normal.

O altă problemă cu dentistul este costul lucrării. Știm foarte bine că o lucrare dentară durează foarte mult și costă pe măsură. Acesta poate fi un alt motiv pentru care oamenii să evite dentiștii cât pot de des. Cu toate acestea, există anumite semne care îți arată că trebuie să faci o programare la dentist. Iată care sunt acestea:

Durere surdă de dinți sau măsele


Există momente când începem să avem o durere de dinți fără nici un motiv și credem că va trece de la sine, ceea ce este un concept greșit. Nu trebuie să ignori niciodată o durere surdă de dinți și cel mai bine este să mergi la dentist. În cele mai multe dintre cazuri, această durere va crește odată cu zilele ce vor trece, pentru ca într-un final această durere să degenereze și să apară complicații. Așadar, când aveți o durere de dinți, trebuie să mergeți la dentist!

Sângerarea gingiilor


Dacă simțiți un fel de iritație în timp ce vă spălați dinții și mai ales dacă simțiți că gingiile dumneavoastră.sângerează de fiecare dată când vă periați, atunci acest lucru poate fi un semn al bolii parodontale. Cu toate acestea, există posibilitatea ca gingiile să sângereze din cauza periajului agresiv. În acest caz nu există nicio problemă.

Tartru excesiv


Dacă simțiți că aveți în gură tartru, indiferent cât de mult vă spălați pe dinți, atunci trebuie să mergeți la dentist.

Acumularea de tartru duce, în timp, la inflamarea gingiei, (gingivită), care se manifestă prin umflare, înroșire și sângerări ale gingiei. Dacă boala nu este tratată, gingia se va retrage și va lăsa rădăcina dinților descoperită și predispusă apariției cariilor.

Neîndepărtat, tartrul afectează și osul retroalveolar, care se retrage, afectând stabilitatea dinților. Aceștia vor începe să se miște și vor cădea. Astfel, cel mai dezastruos efect al tartrului este parodontoza.

Respirație neplăcută


Una dintre cele mai ignorate probleme, atunci când vine vorba despre sănătatea bucală, este respirația urât mirositoare. Această respirație neplăcută este un semn major, care vă informează că ceva nu este în regulă în gura dumneavoastră. S-ar putea să existe o inflamație sau niște carii care provoacă această respirație. În acest context, nu mai ignorați problema și mergeți la un cabinet stomatologic.

Citește și