Cum să faci cea mai bună salată de cartofi din lume?

Cum să faci cea mai bună salată de cartofi din lume? Pare o întrebare banală, cu un răspuns și mai banal. Există pe internet numeroase rețete de cartofi, dar niciuna nu îți va garanta succesul pe deplin. Urmează pașii următori și îți garantăm că îți vei impresiona atât familia, cât și musafirii, atunci când o să pregătești o delicioasă salată de cartofi.

Salată de cartofi din țările nordice


Această rețetă provine din țările nordice, adică din Suedia și Finlanda. În general nordicii o preferă vara și o asortează cu o bucată generoasă de carne. Singura diferență între noi și ei este că nordicii o cumpără gata făcută din magazine, iar noi o gătim acasă. Această practică este recomandată, pentru că în acest fel putem să controlăm cantitatea de alimente, dar putem și să evităm e-urile sau conservanții.

Ingrediente recomandate


  • 300 g maioneză
  • 1 kg și jumătate cartofi roșii
  • 120 g smântână dulce
  • 5 ouă fierte tocate
  • 1 castravete murat tăiat cubulețe mici + 2 lingurițe de zeamă
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură oțet alb
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 lingurță zahăr
  • 1/2 linguriță piper
  • 2-3 tulpini de țelină tocate
  • 1 ceapă roșie medie cubulețe
  • 2 cepe verzi tocate (opțional)
  • 1 ardei gras mic, tocat mărunt
  • 1/2 ardei roșu tocat mărunt

Pașii pentru pregătirea celei mai bune salate din lume


Pasul 1 

Este recomandat să folosești cartofi roșii, pe care să-i pui la fiert, pentru circa 10-15 minute. Timpul de fierbere diferă în funcție de mărimea cartofilor. După ce au fiert, scoate-i din apă și bagă-i la frigider ca să se odihnească la rece.

Pasul 2

Într-un vas mare trebuie să amesteci maioneza cu smântâna dulce, muștarul, oțetul, castravetele murat tocat mărunt-mărunt. Îngredientele trebuie amestecate unul după altul pentru că în acest fel aroma va fi mai puternică.

Pasul 3

Este momentul să adaugi zahărul, sarea și piperul. Lași compoziția să se odihnească pentru câteva minute și apoi adaugi celelalte ingrediente.

Pasul 4

A venit momentul ca să scoți cartofii din frigider și să-i tai cubulețe. Acest pas se poate face numai în momentul în care cartofii sunt complet răciți pentru că altfel ei se vor sfărâma. După ce i-ai tăiat, adaugă compoziția și mestecă foarte ușor. Este important să menții cubulețele de cartofi intacte. Se dă totul la rece pentru câteva ore, timp în care aromele pătrund ușor în cartofi, după care salata este gată să fie degustată.

Poftă bună și nu uita, salata trebuie să arate precum în fotografia de mai sus!

Citește și