Cum să faci o masă de grădină dintr-o ușă veche – idei creative

Ai o ușă veche și nu știi ce sa faci cu ea? Poate că prima idee, care îți vine în minte, este să o arunci, dar cu  puțină imaginație se poate transforma într-o măsuță de grădină practică și interesantă. Tot ceea ce trebuie să faceți este să urmăriți pașii de mai jos.

Tăierea picioarelor


Primul pas este să măsurați ușa. De exemplu, dacă aceasta are o lungime de 2 metri, adică 200 de centimetri, trebuie să tăiați din ambele părți 40 de centimetri. Aceste două bucăți vor fi viitoarele picioare ale măsuței de grădină. Astfel, masa va avea o înălțime de 45 de centimetri.

Tăierea mesei


Pasul numărul doi costă în tăierea bucății rămase. Veți avea o bucată de ușă de 120 de centimetri, pe care o tăiați în două. Prima bucată va fi partea superioară a mesei, adică blatul, iar cealaltă partea inferioară.

Asamblarea mesei de grădină


Acum a venit momentul să asamblați părțile componente:

  • blatul
  • partea inferioară
  • 2 picioare

Picioarele se atașează de partea de sus folosind șuruburi lungi de 5 cm. Pentru un plus de stabilitate și pentru a obține și un spațiu de depozitare în măsuță, adăugați o placă de lemn între cele două picioare, înșurubând-o folosind același tip de șuruburi. Puteți obține placa dintr-o altă ușă sau poate deja aveți ceva asemănător prin casă.

Este recomandat să șlefuiți părțile tăiate pentru ca să dispară așchiile și imperfecțiunile. Puteți să lăsați balamalele și broască pentru a oferi un aspect și mai interesant mesei de grădină.

De asemenea, o puteți vopsi în orice culoare vă place. La final veți avea o măsuță de cafea frumoasă și destul de încăpătoare.

Idee creativă


Aceasta este o idee creativă și puteți să transformați o ușă veche și nefolositoare într-un obiect de grădină extrem de interesant. De asemenea, puteți să-i adăugați patru picioare de sprijin sau chiar patru roți pentru a o manipula mult mai ușor.

Citește și