Cum sa-ți găsești un loc de muncă mai bun? 5 sfaturi foarte importante

Te-ai săturat de locul tău de muncă actual sau pur și simplu nu ești apreciat la adevărata ta valoare? Este cazul să-ți găsești un loc de muncă mai bun și să faci următorul pas logic din cariera ta. Pentru acest pas, extrem de important, trebuie să pui bazele unui plan bine stabilit și să-ți stabilești obiectivele.

1. Stabilirea obiectivelor


În primul rând, atunci când vrei să faci o schimbare, indiferent de domeniu, trebuie să știi ceea ce îți dorești cu adevărat. Vrei un loc de muncă mai bine plătit, vrei un loc de muncă cu un colectiv mai activ sau mai tânăr, sau pur și simplu vrei să activezi într-un domeniu, care te atrage?

În momentul în care și-ai stabilit prioritățile și obiectivele pe termen scurt, abia atunci poți trece la pasul următor.

2.Încrederea


Un aspect care lipsește de cele mai multe ori angajatului clasic din România este încrederea. Trebuie să stabilim mai întâi că fiecare om este unic și cu abilități diferite. Atunci când ești conștient de ceea ce ești capabil și stăpânești foarte bine un domeniu este imposibil ca succesul să nu vină. Încrederea în forțele tale, în aptitudinile tale și nu în ultimul rând încrederea ca într-o zi vei presta munca care ți se potrivește, sunt ingredientele principale pentru găsirea unui loc de muncă mai bun.

Încrederea nu înseamnă sfidare, mândrie și lipsă de respect, ci să poți să te apreciezi la adevărata ta valoare. Dacă tu nu poți să te apreciezi, atunci cum ar putea s-o facă un angajator sau un șef?

3.Curajul


Există numeroși oameni cărora le este frică de schimbare. Acest fapt poate avea numeroase implicații emoționale, dar cel mai probabil se trage din nevoia fiecăruia de a avea o anumită stabilitate. Este un adevărat non-sens, pentru că nu poți avea stabilitate atunci când nu ești fericit sau nemulțumit. Așa că ai curaj și caută-ți un loc de muncă nou, care probabil, te va face fericit.

4. Folosește-te de reputația companiei tale pentru găsirea unui loc de muncă mai bun


Locul de muncă te reprezintă. Din acest motiv este bine să te folosești de reputația companiei în care lucrezi în prezent, pentru a găsi un loc de muncă mai bun. Acest pas poate fi definitoriu pentru evoluția carierei tale. Dacă compania ta nu are o reputație prea bună, atunci te poți folosi și de acest aspect pentru a merge mai departe. Indiferent de situații, învață să le folosești în favoarea ta. A fi abil este un punct pozitiv, când vine vorba despre un loc de muncă mai bun.

 

5.Un CV atractiv? Mai mult de atât


Povestea CV-ului este veche de ani și pe internet există numeroase sfaturi cu privire la cum trebuie redactat. Nu vom vorbi despre aceste lucruri aici, ci despre faptul CV-ul tău, frumos și pus la punct, trebuie să fie completat de inteligența ta, de limbajul trupului și de modul în care poți purta o discuție elevată la interviurile pe care urmează să le ai.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui interviu de succes este limbajul trupului. Prin limbajul trupului poți trimite mesaje importante, despre personalitatea ta, celui care face interviul. Adoptă o poziție fermă, dar relaxată! Corpul tău va transmite siguranță, lucru pe care îl caută orice șef. Cine și-ar dori un angajat, care nu poate să ia o decizie sau oscilează ori de câte ori are o sarcină mai complexă?

Cel mai important lucru este să eviţi semnalele care ar putea transmite nesiguranţă sau nervozitate, cum ar fi, nu duce prea des mâna la nas sau la diferite părţi ale feţei, sau nu mişca din picior, nu strânge din ochi sau orice alte ticuri.

Dacă ai ajuns în momentul interviului și îți dorești cu ardoare locul de muncă respectiv, atunci trebuie să-ți spunem că niciodată să nu dai dovadă de slăbiciune sau disperare. Își dorești jobul respectiv, dar nu trebuie să se vadă de pe Lună, ci trebuie să știi doar tu.

Răspunde la întrebări corect, printr-un limbaj specific poziției la care visezi. Folosește cuvintele ca și cum te-ai juca cu ele și imprimă în ele, atunci când este cazul, pasiune sau încredere. Sunetul este o modalitate de convingere incredibilă. Mai este nevoie să spunem că prima impresie contează și trebuie să e îmbraci adecvat atunci când te duci la un interviu?

Citește și