Cum se cresc puii de găină în regim ecologic. Sfaturi și idei practice

Creșterea puilor de găină este un subiect comun, la care, la prima vedere, oricine se poate pricepe. Tehnica de creștere găinilor acasă nu este una extrem de dificilă, dar așa cum se întâmplă în toate domeniile, există anumite secrete. Mai mult de atât, creșterea puilor de găină în regim ecologic este puțin mai dificil și implică o responsabilitate mai mare.

Pui ecologic versus pui neconvențional


Orice animal de pe această planetă are dreptul să trăiască în libertate. Aceasta este o lege a naturii, pe care omul a încălcat-o de nenumărate ori din raționamente economice. Nu vom critica ideea de a crește puii în crescătoriile speciale, dar vom dezvolta subiectul celor crescuți ecologic.

În primul rând, diferența între cele două tehnici este enormă, iar rezultatul final este incontestabil. Un prim aspect este calitatea cărnii. În ultimii ani, s-au realizat numeroase studii cu privire la carnea de pui industrială. Aceste studii au indicat rezultate clare cu privire la acest produs și concluzia globală a fost că această carne nu este chiar atât de bună consumului.

De partea cealaltă, carnea de pui ecologică este diferită din toate punctele de vedere. Mult mai sănătoasă și benefică pentru o viață sănătoasă. Aceleași idei se aplică și când vine vorba despre ouă. O altă diferență majoră este că un pui crescut industrial este gata de consum într-o lună, în timp ce unul din sistemul ecologic în câteva luni.

Date recente prezentate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului arată că mai bine de 40% din produsele din carne de pe piaţă nu respectă prevederile legale și au un conținut mult mai mare de sare, amidon și apă.

Cum se cresc puii ecologic?


În primul rând este nevoie de spațiu. Fiecare pui are nevoie de 2 metri pătrați pentru a se dezvolta în voie. Asta înseamnă că aveți nevoie de o curte sau o bucată de teren destinată acestor păsări. Cu cât mai mult spațiu vor avea, cu atât mai fericiți vor fi. Apoi un alt aspect important este ca puii să aibă un acoperiș pe timp de noapte și în zilele friguroase. Acesta este cotețul. Și nu în ultimul rând hrana și apă.

Cel mai important aspect în creșterea puilor ecologic este hrana, care se va da după următoarea schemă:

  • 0-6 săptămâni – există numeroase rețete de hrană, care cuprind diverse făinuri amestecate cu gălbenuș de ou sau brânză de vaci
  • 6-10 – în această perioadă puii se hrănesc cu diverse tipuri de făină. Acum este perioada în care puii se pot îmbolnăvi de îmbolnăvirii de coccidoză, o boală parazitară frecventă în rândul puilor tineri. Pentru tratarea acestei boli este nevoie de anumiți suplimenți din magazin.
  • 10-18 săptămâni – în această perioadă se por prepara diverse tainuri, adică combinații de cereale amestecate(porumbul, ovăzul, orzul și grâul.)
  • după 18 săptămâni – este momentul în care trebuie avut în vedere suplimentarea de calciu. În această perioadă pot consuma verdețuri și numeroase tipuri de cereale. Dacă nu le asigurați o hrană echilibrată, găinile se vor îngrășa și din acest motiv producția de ouă va scădea dramatic.

Idei pentru construirea cotețurilor


Există mai multe modele de cotețuri. Dacă doriți să creșteți un număr redus de găini atunci este nevoie de un coteț mic. Iată câteva idei interesante.

cresterea puilor cresterea puilor

După cum se poate vedea, ideile sunt extrem de simple și pot fi aplicate în orice gospodărie. Cotețul trebuie amplasat într-un loc cu mult soare și puțină umiditate.

Citește și