Humus – rețeta din marile restaurante

Cu doar câteva trucuri simple și tu poți face acum humus proaspăt și cremos la tine acasă. Nu mai mai trebuie să-l cumperi din magazin pentru că în câțiva pași și câteva mișcări vei prepara un humus, așa numai cum în marile restaurate se pregătește.

În lumea celor care mănâncă humus există două tabere. Cei care preferă tahini și cei care îl exclud. Această rețetă este cu tahini pentru că este rețeta originală, dar dacă nu își place această cremă de susan, atunci o poți exclude și totul va fi perfect.

O altă opțiune este să folosiți un unt de arahide natural cremos.

Iată mai jos rețeta celui mai gustos și pufos humus din lumea întreagă!

Humus - rețeta din marile restaurante

Humus – rețeta din marile restaurante

Cu doar câteva trucuri simple și tu poți face acum humus proaspăt și cremos la tine acasă. Nu mai mai trebuie să-l cumperi din magazin pentru că în câțiva pași și câteva mișcări vei prepara un humus, așa numai cum în marile restaurate se pregătește. În lumea celor care mănâncă humus există două tabere. Cei […]

Print This
Serves: 4-6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 11 grame fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 800 g de năut
  • 4 linguri de tahini
  • 2 catei de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță de sare marină
  • 6 linguri ulei de măsline extra virgin de calitate
  • 3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • Boia
  • Coriandru sau frunze de pătrunjel

Instructions

  • Pui năutul în apă de seara, iar dimineață îi schimbi apa, îl speli și îl fierbi, acoperit, două ore.
  • Îl speli sub jet de apă și îl ții în apă rece ca să îi poți curăța cojile, apoi îl pui într-un blender vertical.
  • Îl mixezi până devine o pastă, torni ulei, în fir subțire, amestecând continuu.Adaugi, puțin câte puțin, pastă de susan și guști, deoarece dacă pui mai multă îi schimbi gustul preparatului.

humus

  • Încorporezi usturoiul mărunțit, apoi zeamă de lămâie.
  • Omogenizezi și potrivești de sare și piper.
  • Servești humusul presărat cu boia sau frunze de pătrunjel.

humus

Unul dintre cele mai bune sfaturi este să îndepărtați cojile năutului după fierbere. Va ieși mult mai cremos și gustos.

Notes

Valori nutriționale pe o porție: Calorii 200 / Proteine 6 g / Carbohidrați 18 g / Fibră dietetică 5 g / Zahăr 3 g / Grăsimi 11 g / Grăsimi saturate 2 g / Colesterol 0 mg

Pofta buna!

humus

Citește și