Pangasius, peștele care ne distruge sănătatea – Alimente nocive

Pangasius este unul dintre cele mai nocive sortimente de pește. Prețul său este unul extrem de atractiv, dar calitatea cărnii este reflectată de locul în care crește. Pangasius este considerat un aliment nociv, care nu trebuie consumat niciodată.

Istoria peștelui creat în laborator

Mama natură este extrem de darnică cu toate viețuitoare de pe această planetă. Ea le-a oferit un loc sigur în ecosistem și fiecare viețuitoare are o paletă largă din care își poate alege hrana. Așa ar fi trebuit să se întâmple și cu omul, sau cel puțin s-a întâmplat până în momentul în care tehnologia s-a dezvoltat și pretențiile au crescut.

Geneticienii chinezi, din nevoia de a curăța râurile poluate, au inventat o nouă specie de pește. Este vorba despre Pangasius, care s-a născut în urma încrucișării mai multor tipuri de pești. Acesta a fost creat în laborator, pentru a face treburile murdare din râurile poluate din China.

El are o toleranță ridicată la toxine și pur și simplu curăță apele de poluare. Până aici nimic ieșit din comun, numai că această specie de pește s-a înmulțit atât de mult, încât niște oameni fără scrupule au hotărât că este momentul să-l trimită în farfuriile oamenilor. În acest fel, Pangasius a ajuns să se vândă în cele mai multe magazine din lumea întreagă, sub eticheta unui pește sănătos și gustos.

pangasius

Peștele care ne distruge sănătatea

Pangasius este un pește de apă dulce care trăiește în lacurile și râurile din Asia de Est, în principal în râurile Mekong și Chauphray. Una dintre cele mai mari probleme ale acestor râuri este că sunt extrem de poluate. Conform studiilor aici se găsește cea mai mare concentrație de arsenic, deșeuri industriale toxice și impurități metalice. De asemenea, deșeurile industriale sunt o mare problemă și numeroase uzine varsă în aceste râuri ape reziduale netratate.

De partea cealaltă există și numeroase crescătorii de Pangasius. Și aici s-au detectat numeroase probleme. Peștele este în general pompat cu hormoni și antibiotice pentru ca el să ajungă la maturitate într-un timp foarte scurt. Așa se explică și prețul său foarte scăzut. În industria Pangasius nu există pierderi și cei care îl cresc fac un profit uriaș într-un timp extrem de scurt.

Mai mult decât atât, există zvonuri conform cărora cererea de Pangasius a devenit atât de mare încât s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, pentru că în urma acestui proces s-a constatat că peştii cresc mai repede şi au carnea mai pufoasă.

În SUA și Canada, s-au realizat numeroase studii privind acest tip de pește. S-a ajuns repede la concluzia că trebuie interzis pentru că el conține izomeri și peste jumătate din metalele din tabelului lui Mendeleev. Cu toate acestea, în numeroase țări din Europa, printre care și România, se vinde pe bandă rulantă și cererea crește de la an la an.

Specialiștii susțin că Pangasius este dăunător pentru sănătatea omului și provoacă, în principal, boli la ficat și rinichi. De asemenea inima este pusă la încercare grea atunci când consumăm Pangasius.

Pangasius nu conține nimic natural!

Pangasius este hrănit în principal cu pești morți, carne, oase, făină de oase și numeroase reziduri. Acest ti de hrană, dezvoltă peștele într-un ritm nebun și ajunge la maturitate de 4 ori mai repede decât orice alt tip de pește.

Concluzie! Pangasius este un aliment care nu trebuie să fie consumat. Alegeți orice alt tip de pește, chiar dacă este mai scump!

Referințe:

Don’t Eat this fish: Pangas (Pangasius, Vietnamese River Cobbler, White Catfish, Gray Sole) 
- http://www.dietmindspirit.org

Government pressured into removing Vietnamese panga from school canteens - http://www.fis.com

Pentru mai multe detalii urmăriți reportajul de mai jos!

Citește și