Porumbul mov, beneficii pentru sănătate! Antioxidant natural și ajută în curele de slăbire

Porumbul mov sau purpuriu este cunoscut pentru beneficiile miraculoase pe care le are asupra sănătății. Este un produs organic, adică nu este modificat genetic, și se cultivă în numeroase zone din lumea întreagă.

Porumb mov, scurt istoric


Încă din cele mai vechi timpuri, adică cu mult înainte ca America să fie descoperită de Cristofor Columb, porumbul mov era cultivat în Peru. Porumbul mov a fost privit inițial cu suspiciune, dar mai târziu a fost adus în Europa, cât și în întreaga lume. Acest tip de porumb are efecte miraculoase asupra sănătății umane și tratează o sumedenie de afecțiuni.

Proprietăți terapeutice


Nutriționiștii susțin că, în general, fructele și legumele mov sau albastre, sunt bune pentru sănătatea umană. Porumbul mov, la fel ca și cartoful mov, conține antocianine, ceea ce îi conferă un caracter antiinflamator, anticancerigen sau antioxidant.

Antocianinele aparține unei clase de molecule numite flavonoide, care sunt sintetizate pe calea fenilpropanoidelor. Pot fi întâlnite în toate țesuturile plantelor superioare, precum în frunze, tulpini, rădăcini, flori și fructe.[3] Sunt compuși inodori și moderat astringenți. Antocianii pot fi folosiți ca și aditivi alimentari, ca și coloranți, având numărul.

Combate obezitatea – Unul dintre cele mai puternice efecte ale porumbul mov este că poate combate obezitatea. De ce? Pentru că acesta conține un număr extrem de mic de calorii pe suta de grame. Consumat cu regularitate, porumbul mov este un aliat de preț pentru lupta cu kilogramele în plus.

Anticancerigen – Potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Ohio, porumbul pur conține o abundență de antociani care ajută la distrugerea a mai mult de 20% din celulele canceroase în vitro. De asemenea, conține și o cantitate extrem de mare de vitamina E și C.

porumb mov

 

Antioxidant – Experţi în nutriţie şi alimentaţie spun că culturile naturale care sunt colorate cu un violet închis au mai multe cantităţi de antioxidanţi, antocianine, pentru a fi mai precis. Antociani este cel mai puternic antioxidant descoperit în cuvântul nutriţional. Cu cât este mai puternică culoarea violet într-un produs cu atât este mai bogat. Prin urmare , porumbul violet este cel mai puternic aliment pe lume.

Consumul de porumb mov


La fel ca și porumbul obișnuit, cel mov se poate consuma fiert, copt sau sub formă de terci sau mămăligă. Se recomandă consumarea sa sub formă de ceai sau de fiertură. Iată rețeta recomandată:

  • o cană de porumb mov
  • 1 litru de apă
  • suc de lămâie, miere, bețe de scorțișoară (optional pentru gust)

Se pune apa la fier, după care se adaugă porumbul. Se lasă la fiert până se înmoaie boabele, iar apa sau sucul devine mov. După ce se răcește se adaugă mierea sau sucul de lămâie pentru gust.

Se poate consuma precum ceaiul, două trei căni pe zi.

Ce conține porumbul mov?


Culoarea intensa de purpuriu ascunde o mulțime de substanțe nutritive, respectiv:
  • Vitamine
  • Minerale
  • Fibre
  • Antioxidanți
  • Proteine
  • Foarte puține calorii 

Metodă de cultivare în grădina


Temperatura optimă a solului pentru germinare – 16 – 25 grade

Adâncimea de plantare – 0.3 – 0.6 cm

Germinarea – 4 – 12 zile

Maturarea – 90 – 100 zile de la germinare

Spaţierea între plante – 30 – 45 cm

Pentru mai multe detalii, despre porumbul mov, urmăriți acest videoclip interesant!

Citește și