Publicația franceză Charlie Hebdo o batjocorește pe Halep după Roland Garos: „Fier vechi, fier vechi”

O caricatură cu Simona Halep apărută în revista franceză de satiră Charlie Hebdo stârnește numeroase controverse. Caricatura apărută în ediția tipărită a Charlie Hebdo o înfățișează pe Simona Halep încercând să vândă la fier vechi trofeul câștigat la Roland Garros.

„Je suis Simona”…

„O româncă a câștigat la Roland Garros”, scrie Charlie Hebdo deasupra caricaturii cu Simona strigând „Fier vechi, fier vechi”.

Pe rețelele de socializare, imaginea a stârnit un val de revoltă în rândul românilor, mulți sugerând faptul că aceasta este percepția generală a francezilor vis-a-vis de români.

Să nu uităm că în urmă cu 3 ani, românii erau solidari cu Charlie Hebdo, mulți dintre ei punându-și la poza de profil de rețelele de socializare sloganul „Je suis Charlie”. În ianuarie 2015, redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacată de terorişti, după ce fusese ţinta unei serii de ameninţări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma atacului au murit 12 persoane, scrie ziarpiatraneamt.ro.

O caricatură controversată


simona halep - caricatura

Această caricatură a stârnit numeroase comentarii pe Twitter, unde a fost publicată. Regis, Gay, autorul caricaturii, a vrut doar să atragă atenția poporului francez asupra faptului că Charlie Hebdo încă mai există. Modul? Este unul specific al acestei publicații și această caricatură trebuie tratată ca un pamflet, chiar dacă este limpede că scoate în evidență rasismul.

Citește și