Top 8 alimente care te pot ucide

Toată viața experimentăm diverse feluri de mâncare, dar niciodată nu suntem pe deplin informați cu privire la hrana pe care o consumăm. Din acest motiv vă prezentăm 8 alimente, care în anumite condiții pot fi mortale pentru om.

Mierea nepasteurizată


Mierea nepasteurizată poate produce  dureri de cap și în unele cazuri poate provoca chiar la moartea. Mierea nepasteurizată conține alcaloizi pirolizidici otrăvitori. O linguriță de miere brută poate provoca greață, slăbiciune și vărsături severe, care pot dura până la 24 de ore.

Cartofii cu tuberculi


cartofi

Cartoful, în timpul creșterii, poate fi dăunător. Când cresc tuberculii pe ei, precum și frunzele și tulpinile, cartofii pot fi otrăvitori, deoarece conțin glicoalcaloizi. Această toxină se găsește în plantele familiei Solanacee. Mai mult de atât, nu se recomandă nici consumul de cartofi încolțiți.

Caju


Caju sunt vândute în magazine prăjite, dar atunci când sunt crude sunt dăunătoare. aceste nuci conțin urushiol, o toxină organică care provoacă o reacție alergica a pielii. Așadar, nu consumați niciodată nucile caju crude.

Fasole roșie


Fasole roșie

Fasolea roșie conține lectină, un tip de toxină care ucide celulele stomacale. Se recomandă ca fasolea roșie să fie pusă în apă cu 5 ore înainte să fie gătită.

Rubarbă


Deşi unii oameni consuma rădăcinile acestor plante, când vine vorba de frunze, situaţia este foarte diferită… chiar fatală. Mâncatul în cantităţi mari de frunze de rubarbă poate cauza dificultăţi în respiraţie şi arsuri ale cavităţii bucale şi a gâtului.

Sâmburii de cireșe


Atunci când sunt sparți sau zdrobiți, sâmburii de cireșe pot elibera compuși cianogeni, pe care corpul nostru le transformă în cianură. Nu este nicio problemă dacă aceștia sunt înghițiți întregi, ci doar atunci când sunt sparți. Așadar, mare atenție la sâmburii de cireșe.

Fasole în formă de lună


Cine ar fi crezut că cianura este prezentă în alimentele de zi cu zi? Fasolea în formă de lună conține linamarină, care, atunci când este ingerată, formează cianura de hidrogen. Pentru a elimina cianura din acest tip de fasole, trebuie o fierbeți cu grijă într-o oală cu un capac deschis și apoi să spălați bine.

Nucușoară


Există numeroase controverse cu privire la acest condiment. S-a raportat că dacă se depășește o anumită doză, corpul se poate intoxica cu o substanță numită miristicină. Simptomele sale sunt cefalee, greață și chiar halucinații.

Citește și