Tortilla sau omletă spaniola în stilul clasic

Acest fel de mâncare spaniolă clasică este foarte versatil și rapid de preparat. Tortilla (sau omleta spaniola) poate fi servita  caldă sau la rece și este conferă posibilitatea de a folosi tot felul de ingrediente – pur și simplu adaugați tot ce aveți prin frigider de la legume, brânza proaspătă sau rasa, ardei, roșii sau mezeluri de orice tip. Toate ingredientele vor conferi un gust minunat, așa că experimentați!

Scurt istoric


Potrivit cronicilor – mai exact, potrivit unui document care datează din 1519 – Tortilla de Patatas a fost adusă în Europa de cuceritorii spanioli din America. Se pare că pe continentul de peste Atlantic, acest fel de mâncare are o istorie şi mai îndepărtată: aztecii îl preparau şi îl vindeau în pieţele din Tenochtitlan.

Cartoful, elementul principal al tortilliei, este o legumă apărută în America de Sud, adusă spaniolilor de către incaşi. În Madrid, acest fel de mâncare este servit cu sos salsa, dar poate fi mâncat şi cu maioneză. Se poate prepara şi fără ouă, care pot fi înlocuite de un amestec de făină cu lapte sau apă.

Tortilla (sau omeleta spaniola) în stilul clasic

Tortilla sau omletă spaniola în stilul clasic

Acest fel de mâncare spaniolă clasică este foarte versatil și rapid de preparat. Tortilla (sau omleta spaniola) poate fi servita  caldă sau la rece și este conferă posibilitatea de a folosi tot felul de ingrediente – pur și simplu adaugați tot ce aveți prin frigider de la legume, brânza proaspătă sau rasa, ardei, roșii sau mezeluri de orice tip. Toate ingredientele vor […]

Print This
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 155 calories 10 g fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 300 g cartofi
  • 1 ceapă
  • ulei de măsline
  • 5 ouă mari

Instructions

→ Curățați cartofii, după care îi tăiați în felii subțiri. Aceștia trebuie fierți pentru câteva minute. Nu trebuie să fie foarte moi.

→ Se curata si se toaca fin ceapa. Adăugați 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mică la  foc mic, apoi adăugați ceapa și mai apoi cartofii.

→ Gătiți timp de 25 până la 30 de minute sau până când ceapa se face aurie și feliile de cartofi sunt gătite. Încercați să nu amestecați prea mult pentru că feliile de cartofi se vor rupe.

→ Spargeți ouăle într-un vas mare, asezonați cu sare de mare și piper negru, apoi le bateți  cu o furculiță.

→ După ce s-au prăjit ceapa și cartofii, luați tigaia de pe foc și puneți ceapa și cartofii în ou și nu invers. Transferați amestecul înapoi în tigaie și puneți-l șa foc mic. Totul trebuie să stea pe foc circa 20 de minute.

Tortilla

→ Utilizați o lingură de lemn pentru a ridica puțin tortilla și dați cu ea pe margini pentru a nu se lipi. Acum trebuie întoarsă și pusă din nou foc mic pe partea cealaltă încă 5 minute

→ Scoateți tortilla pe o placă de servire sau pe un fund și așteptați puțin să se răcească. În câteva minute este bună de tăiat și așezat în farfurii.

Citește și