Zodiacul dietei – alimente care ajută la eliminarea rapida a grăsimilor

Atunci când vrei să intri la dietă sau pur și simplu dorești să mănânci alimente compatibile cu zodia ta, trebuie să consulți zodiacul dietei. Mai jos vei găsi alimentele compatibile și recomandate pentru fiecare zodie în parte. Specialiștii recomandă ca atunci când te apuci de o cură de slăbire să consumi strict alimentele recomandate zodiei din care faci parte.

Varza pentru Berbeci


Berbecii prefera alimentele picante, bine condimentate. în dieta astrologică, li se recomanda un meniu diversificat. Atunci când nu agreaţi un aliment, asociaţi-l cu unul care va place foarte mult. Berbecii au nevoie de mult exerciţiu fizic pentru a se menţine în formă. Regimul lor alimentar trebuie să cuprindă ceapă, morcovi şi praz, să nu facă exces de ardei iute, boia şi muştar.

Atunci când apare o boală în formă acută, ceaiul sau siropul de păducel vor face minuni pentru restabilirea cât mai rapidă şi completă a stării de sănătate. Berea este pentru Berbeci mai mult un aliment decât o băutură, e bine să renunţe la ea dacă vrea să slăbească. Vitaminele care îi ajută să-şi menţină formă maximă sunt PP şi B12. Dieta ideală trebuie să cuprindă: terci de ovăz, peşte şi legume, mai ales varza, ridichi şi sfecla, mărar, arpagic.

Taurilor le trebuie cereale


Nativii din Taur prefera alimentele naturale. Nu sunt adepţii conservelor, ci ai alimentelor proaspete, multicolore, fără sosuri sau condimente. Au tendinţa de a mânca tot felul de lucruri care îngraşă, să deteste mişcarea. Alimentele care sunt în rezonanţă cu organismul Taurilor sunt: sparanghelul, anghinarea, cerealele şi fasolea de orice fel. Fructele cele mai recomandabile sunt toate sortimentele de struguri, merele, perele şi fructele de pădure. Majoritatea condimentelor le fac bine.

Plantele cu efect terapeutic pentru Tauri sunt mentă, izma creată, cuişoarele şi măcrişul. Vitamina lor este vitamina F. sunt nativii cu cele mai mari probleme de greutate, fiind nişte gurmanzi. De aceea, trebuie să ştie când să se oprească din mâncat. Să consume multe citrice şi salate uşoare, de varză şi morcovi. sunt indicate şi mazărea, spanacul, roşiile, chimenul, pătrunjelul, mărarul, mentă. Dacă nu pate fără carne, s-o aleagă pe cea de vită. Taurii trebuie să evite tot ce e prăjit.

Fără ouă pentru Gemeni


Gemenii agreează mâncarea uşoară, cu arome combinate sau de fast food. Prefera carnea de pasăre, peşte şi fructe de mare. mâncărurile care le priesc Gemenilor sunt cele care conţin mazăre, fasole cu bobul lat, morcovi, nuci, dar mai ales migdale, alune şi arahide.

Plantele care au un efect benefic asupra acestui semn sunt lavanda şi lăcrămioarele (în aromoterapie), feriga, oregano, seminţele de anason şi cele de chimen (sub formă de ceaiuri, uleiuri sau tincturi). Vitaminele indicate Gemenilor sunt vitamina B1 şi vitamina F. Trebuie să evite alimente că ouă, nuci, brânză grasă. Sunt benefice prunele uscate, stafidele şi caisele uscate, măslinele. Este cel mai bine să bea vin slab sau tămâios. Cafeaua şi orice stimulent înrăutăţesc sănătatea Gemenilor şi trebuie evitate. Ceaiurile de plante au efect calmant.

Racii să evite sarea


Racul poate să mănânce la orice oră din zi sau din noapte, e un gurmand, dar îi plac şi lactatele, pireurile şi sosurile. Alimentele cu efect tonifiant şi regenerator asupra organismului Racilor sunt varza albă şi roşie, napii, peştele, brânză de vaci. Plantele cu efect bun în aromoterapie sunt trandafirii albi, nuferii şi crinii. Tarhonul ajuta la refacerea stocului de săruri minerale, la fel verbina, iarba-surzilor şi ochii-soarecelui mai ales sub formă de tincturi. Periodic, racii au nevoie de un aport de vitamina B2.

Reprezentanţii acestei zodii iau în greutate pe măsură ce înaintează în vârstă. Pepenii roşii sunt foarte indicaţi, la fel legumele şi fructele de mare. Trebuie să fie cumpătaţi în privinţa alcoolului, chiar şi a berii. E mai bine să bea vermut, în cantităţi mici. Racului îi mai plac homarii, racii, nucile de cocos, papaya, varza, castraveţii, dovleacul, cartofii, guliile, coajă de lămâie, scorţişoară, hreanul, muştarul, vanilia. Dar să evite zahărul şi sărea, condimentele tari.

Leii nu pot mânca orice carne


Leul face din fiecare masă un festin. Consumă multe proteine şi zaharuri. Nu agreează alimentaţia dietetică. Leilor nu le stă bine să fie vegetarieni, carnea le fortifica organismul, la fel ca mierea şi orezul, care trebuie să facă parte constant din alimentaţia lor, la fel ca spanacul, urzicile şi lintea, care conţin mult fier.

Plantele în afinitate cu vibraţiile solare sunt: floarea-soarelui, gălbenelele şi rostopasca. Ierburile aromatice precum şofranul, rozmarinul, mentă, dafinul au efect terapeutic deosebit asupra organismului. Leii nu trebuie să uite să-şi refacă energia luând vitaminele A, D şi H2. sunt celebri pentru longevitatea lor, dacă mănâncă alimentele indicate: carne de pui, fructe, crude sau uscate, vinete, măsline, pepene galben, tarhon, anason, busuioc, coriandru, ghimbir. Că băuturi alcoolice, i se potriveşte vinul vechi. Trebuie să evite mâncărurile grase cu orice preţ.

Cartofii sunt pentru Fecioare


Fecioara prefera alimentele crude, proaspete, paştele făinoase, dar totul trebuie să fie disociat. Nativilor acestei zodii nu li se recomandă să flămânzească prea mult. De asemenea, trebuie să evite alimentele grele sau picante. Mersul cu bicicleta în mijlocul naturii este recomandat cât mai des. Fecioarelor le face foarte bine să consume cartofi, gulii, ţelină. Ar trebui să opteze pentru o dietă vegetariană, evitând carnea de porc şi grătarul.

Singura pe care şi-o pot permite din când în când este carnea fiartă de pui, sau de vită, înăbuşită. Să mănânce mere, caise, conopida, fasole, rodii şi verdeţuri din plin. Pentru ele, e bun doar vinul alb, cât mai slab. Plantele aromatice care îi fac bine Fecioarei sunt: dafin, cicoare, scorţişoară, vanilie. Fecioarelor le place ciocolată, dar trebuie să renunţe la ea definitiv. O dietă echilibrată este esenţială pentru menţinerea sănătăţii. Trebuie evitate condimentele, sosurile grele şi prăjelile.

Carnea nu e pentru Balanţe


Despre Balanţa se spune că mai mult gusta mâncarea. Dar face exces la compoturi, gemuri, îngheţată. Într-o dietă astrologică, acestea trebuie evitate. Tendinţa către leneveala îi provoacă cearcăne, migrene şi predispoziţia spre îngrăşare. Regimul alimentar al Balanţelor, cărora le cam plac mâncărurile grele, trebuie să conţină multe cereale, fructe de pădure, sparanghel, fasole şi, surprinzător, mai toate condimentele, în mod special ardeiul iute.

Mentă, sub orice formă, ajuta la sănătatea nervoasă, uleiul sau parfumul de trandafiri, de zambile şi de toporaşi calmează. Organismul le cere un aport sporit de vitamina F. O regulă importantă pentru ele este să nu consume tot ce le apare în faţă. Li se recomandă usturoiul şi merişorul. Micul dejun perfect este cel format din germeni de grâu. Trebuie să elimine din dietă lor mâncărurile condimentate şi iuţi. Tind să bea prea mult. Balantele ar trebui să bea vin asezonat, în limite rezonabile. în dieta, trebuie să renunţe de tot la carne şi la băuturi acidulate, dar să consume multe mere, avocado, banane, cireşe, pere, căpşune, mure, curmale, mazăre, spanac, roşii, tarhon, cimbru, anason, mărar, trifoi.

Sfecla e a Scorpionilor


Scorpionul mănâncă neregulat, dar întotdeauna cu poftă. Îi fac bine mâncărurile condimentate (dar nu în exces), ceapă, urzică, prazul şi ardeii capia. Un puternic efect liniştitor, dar şi afrodisiac, îi au asupra lor esenţă de glicina, uleiul de rododendron şi cel de aloe. Plantele medicinale recomandate acestui semn sunt alunul de munte. Siropul şi decoctul de porumbele reduc febră mare pe care o fac Scorpionii. Pentru întărirea rezistenţei organismului, au nevoie de vitaminele P şi B12.

Trebuie să-şi ţină în frâu apetitul pentru sosuri iuţi. Cele mai indicate legume pentru ei sunt guliile, sfecla şi varză. Produsele lactate, fructele de mare şi delicatesele din peste sunt de asemenea benefice pentru sănătate. Trebuie să bea alcool în cantităţi moderate, singurele recomandate fiind vinul spumant şi vinul tămâios. Brânză la grătar, crustaceele, grapefruitul, pepenele roşu sunt recomandate aceste zodii. De asemenea, morcovi, ceapă, hamei, dovleac, ridichi, piper, ceapă roşie, busuioc, coriandru.

Săgetătorii să bea apă minerală


Săgetătorul prefera alimentele exotice. Plăcerea de mişcare este mare şi îi face foarte bine, însă arareori o practică. Citricele, mai ales grapefruitul şi coacăzele roşii sau negre pot face minuni pentru un ficat obosit, reglându-le şi tensiunea. Ceapă şi usturoiul, în cantităţi cât mai mari, fortifica organismul, la fel, ţelina şi dafinul. Scorpionului îi fac bine următoarele plante medicinale: anasonul, scorţişoară, melisa şi răşinile aromatice.

Vitaminele de care are nevoie sunt: F, K, B6, H, I şi J. Deşi de obicei e suplu în tinereţe, are tendinţa de a se îngrăşa odată cu vârsta. Pentru Săgetători, cel mai sănătos lucru e apă minerală, 1-2 sticle pe zi. Mai mult ca oricare alţii, trebuie să mănânce mazăre, fasole şi soia, mărar şi ţelină, smochine, mango, anghinare, varza, andiva, varza de Bruxelles, cimbru, mentă, busuioc, pătrunjel, lămâi, ginseng, usturoi. Săgetătorii beau alcool cu plăcere. Trebuie să se limiteze doar la mici cantităţi de vin de struguri. mâncărurile care nu se împacă bine cu stomacul unui Săgetător sunt grăsimile, sosurile grase, frişcă, untul, bomboanele şi ciocolată.

Dieta variată a Capricornilor


Capricornul nu face din mâncare un cult, nu e pretenţios. Nu are tendinţa de îngrăşare şi, în condiţii de stres, pierde repede câteva kilograme. De obicei, prefera alimentele bogate în proteine şi fier. Alimentele cu efect benefic asupra Capricornilor sunt: cartofii, paştele, malţul, ovăzul, sfecla roşie şi spanacul, ciupercile de pădure, gutuile. Plantele aromatice şi medicinale în afinitate cu planeta lor sunt: cânepă, tătăneasa, mătrăguna şi vineţelele. Mirosul discret de panseluţe, de vită căţărătoare are un efect deosebit în aromoterapie.

Zodiacul dietei

Capricornii se refac cu ajutorul vitaminei C şi L1. Capricornii trăiesc foarte mult. Dar, cum au metabolism greoi, ar trebui să fie atenţi la mâncare. Şi totuşi, sunt singurii care pot mânca orice doresc. Le este chiar recomandat să bea un pahar de vin înainte de masă. Din alimentaţia lui nu trebuie să lipsească sfecla, anasonul, pepenii, miezul de nucă, pătrunjelul. Trebuie să evite ciocolată, zahărul, condimentele tari. Să varieze dieta, deoarece au tendinţa să mănânce zilnic acelaşi lucru.

Vărsătorilor le sunt interzise dulciurile


Vărsătorul evita mâncărurile grele. Simte nevoia alimentelor bogate în fosfor şi carbohidraţi (peste, cartofi, ciocolată). Cel mai indicat aliment pentru Vărsători îl constituie fructele de toate felurile: fructele exotice (kiwi, mango), fructele uscate (caise, curmale, prune sau mere) îi ajută să-şi recupereze energia psihică. în aromoterapie, esenţele florilor de pomi fructiferi şi parfumul orhideelor au efecte benefice. Plantele aromatice şi condimentele recomandate sunt ardeiul iute, piperul alb sau negru sau curry.

Toate vitaminele din complexul B au efect tonic asupra sistemului nervos. Vărsătorii au nevoie de o dietă alimentară sănătoasă pentru a-şi menţine greutatea în limite normale. Mănâncă prea multe sandvişuri. Trebuie să elimine dulciurile. Cel mai potrivit fruct este rodia. Lactatele pot reprezenta un mic dejun ideal, iar un chefir sau lapte prins sunt excelente pentru masa de seară. Salatele uşoare de legume trebuie să nu lipsească de la nicio masă. Şampania sau vinul tămâios sunt băuturile alcoolice cel mai bine tolerate. Cele mai indicate alimente: fructe de mare, pepeni, gutui, sfecla, vinete, cimbru, mentă, vanilie, pătrunjel. De evitat: cafeaua.

Peştilor le pica bine peştii


Nativilor din Peşti le plac mesele romantice, la lumina lumânărilor, cu meniu variat. Au nevoie de legume, peste, fructe de mare. Vitalitatea lor este scăzută, ceea ce de multe ori se datorează abuzului de alcool, ţigări, sedative, tranchilizante. Organismul lor are tendinţa de-a reţine toxinele, de aceea, se impune un regim alimentar foarte echilibrat, cu suficiente lichide.

Li se recomandă pe cât posibil, evitarea medicamentelor chimice, dar să mănânce pepeni, castraveţi, salată verde, să apeleze la remedii naturiste pe bază de flori de tei, cicoare şi muşchiul de copac. Din nefericire, Peştii fac indigestie cel mai uşor. Ar trebui să nu consume peste conservat, mâncăruri condimentate sau prăjeli grase. E mai bine să bea vodcă pură decât băuturi exotice. Alimentele bune pentru Peşti sunt: peştele, smochinele, mango, anghinare, varza, varza de Bruxelles, tarhon, cimbru, ghimbir, usturoi, piper, coajă de lămâie. Peştii ar trebui să evite sarea şi să reducă la minimum cafeaua şi alcoolul.

Citește și